BAKAN ÖZER DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN ELİF NUR ŞEYMA DALHANÇER'İN ADININ VERİLDİĞİ OKULU AİLESİYLE BİRLİKTE ZİYARET ETTİ  
BAKAN ÖZER DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN ELİF NUR ŞEYMA DALHANÇER'İN ADININ VERİLDİĞİ OKULU AİLESİYLE BİRLİKTE ZİYARET ETTİ

BAKAN ÖZER DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN ELİF NUR ŞEYMA DALHANÇER'İN ADININ VERİLDİĞİ OKULU AİLESİYLE BİRLİKTE ZİYARET ETTİ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya'da Beydağı Konteyner kentinde kurulan ve depremde hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Elif Nur Şeyma Dalhançer'in adının verildiği okulu ziyaret etti. 

Elif Nur Şeyma Dalhançer'in adının verildiği Malatya Beydağı konteyner kentindeki okulu ziyareti sonrasında açıklama yapan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20 Şubat'ta 71 ilde eğitime başlandığı gibi deprem felaketinin yaşandığı 10 ilde de 3 kategoride tedrici bir şekilde öğrencileri eğitim öğretimle buluşturacaklarını kaydetti. 
 
Özer, 2 ve 3. kategoride yer alan Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da eğitim öğretimin başlangıcı her ne kadar ertelendiyse de bu illerde psikososyal destek birimlerinden, ana sınıfı, ilkokul, ortaokul eğitimi, 8. sınıf öğrencileri için LGS, 12. sınıflar için YKS hazırlık destek sınıfları kurulduğunu belirtti. Özer, Bakanlık olarak tüm imkânlarıyla öğrencileri desteklemeye devam ettiklerini, bu kapsamda 10 ilde şu ana kadar 390 psikososyal destek çadırının kurulduğunu söyleyerek "Tüm okul öncesi öğretmenlerimiz, rehber öğretmenlerimiz, psikolojik danışman öğretmenlerimiz sahada çocuklarımızın bu travmayı atlatması için elinden gelen çabayı sarf ediyor. Diğer taraftan okul öncesi eğitim çadırları, ilkokul, ortaokul çadırları kurmaya da devam ediyoruz. Yine aynı zamanda gece gündüz vatandaşların tedavisi için emek veren sağlık çalışanlarımızın çocuklarının da eğitimden kopmaması için 10 ildeki hastanelerde hastane sınıfları oluşturmaya devam ediyoruz. 3 gün içerisinde bu bağlamda 40 tane hastane sınıfını bu 10 ilde oluşturduk. İnşallah 1 Mart'a kadar on ildeki tüm çalışan hastanelerde hastane sınıfı kurmaya devam edeceğiz ve tamamlayacağız." dedi. 
 
Bugün Malatya'daki Beydağı konteyner kentinde çocukların okul öncesi, ilkokul ve ortaokul eğitim sürecine adaptasyonunu destekleyen bir eğitim merkezini açtıklarını aktaran Bakan Özer, öğrencilerin bu sıcak ortamda öğretmenleriyle buluşarak, hem psikososyal hem de akademik destek alacaklarını ifade etti. 
 
Konteyner kentin tamamına televizyonların kurulacağı bilgisini paylaşan Özer, böylelikle çocukların hem çizgi film izleyebileceğini hem de EBA TV'deki eğitim içeriklerini takip edebileceklerini söyledi. 
 
İlk konteyner kent okuluna depremde yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Elif Nur Şeyma Dalhançer'in adının verildiğini söyleyen Özer, "Şeyma kardeşimizin ismini bu ilk konteyner okula vermek istedik. Annesiyle birlikte bugün burayı gezdik. Ben Şeyma kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Depremde vefat eden tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımızı da acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.
 
Şeyma Dalhançer'in annesi Ulviye Dalhançer ise Malatya ziyaretinde görüştüğü ve kızının adının bir okulda yaşatılması talebinde bulunduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Özer, il millî eğitim müdürü ve tüm yetkililere teşekkür ettiğini belirterek, üzüntüsünün çok büyük olduğunu ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve tüm yetkililerin ailelerini hiç yalnız bırakmadıklarını, Şeyma'nın kendisine teselliler gönderdiğine inandığını söyledi. 
 
Baba Cemal Dalhançer ise kendilerinin de Türkiye'nin de acısının büyük olduğunu, kızlarının adının yaşayacak olmasının bir nebze de olsa onları rahatlattığını ifade etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.