BAKAN YARDIMCISI ŞENSOY, ANTALYA'DA EĞİTİM FUARININ AÇILIŞINA KATILDI  
BAKAN YARDIMCISI ŞENSOY, ANTALYA'DA EĞİTİM FUARININ AÇILIŞINA KATILDI

BAKAN YARDIMCISI ŞENSOY, ANTALYA'DA EĞİTİM FUARININ AÇILIŞINA KATILDI

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, Antalya'da düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı'na katıldı.

Bakan Yardımcısı Şensoy, programda yaptığı konuşmada, Antalya'da meslek ve teknik eğitim fuarını gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Ortaya konulan ürünlerin bu ülke için çok kıymetli olduğunu vurgulayan Şensoy, "Bireylerin ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda eğitim almayı temel gaye edinen eğitim sistemimizde, global dünyada bu amacı gerçekleştirmenin en önemli aracı olarak mesleki ve teknik eğitimin kullanılması gerekliliği artık kanıtlanmış bir gerçektir." dedi.
 
Şensoy, hem bireysel hem de ülkenin sosyoekonomik gelişimi için tüm paydaşlarla iş birliği içinde inovatif düşünce sistemiyle yetişmiş, girişimci bireylerin gelişimi amacıyla destekledikleri mesleki ve teknik eğitimin ülkenin parlayan değerlerinden biri olduğunu söyledi. Salgın sürecindeki gibi değişen ve gelişen dünyada beklenmedik gelişmelerin en önemli destekçilerinin mesleki ve teknik eğitim alan bireyler olduğunu dile getiren Şensoy, sözlerini şöyle tamamladı: "Deneyimlerimiz sonucunda ve dünya konjonktürünün gelişimi çerçevesinde her olumlu ve olumsuz duruma hazırlıklı olmak zorundayız. Bu hazırlıklı olma durumunda mesleki ve teknik eğitimi kurumlarımızın sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde, ulusal değerlere kalpten bağlı, aynı zamanda uluslararası yeterliliğe uygun, girişimci ruha sahip, ülkemizi temsile layık olarak yetişen siz gençler bizler için çok kıymetlisiniz. Sosyoekonomik düzlemde korkmadan yürüyebilmelerini sağlayan mesleki eğitim kurumlarımızın varlığıyla, ülke olarak çok daha güçlü bir durumayız."
 
Konuşmaların ardından Şensoy ve beraberindekiler fuarı gezdi.
 
Şensoy, Antalya temasları çerçevesinde Akseki Şahinler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde incelemelerde bulundu
Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, Antalya'nın Akseki ilçesinde proje okuluna dönüştürülmesi için çalışma yürütülen Şahinler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.
 
Bakan Yardımcısı Şensoy, Cumhuriyet Meydanı'nda Kaymakam Volkan Hülür ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. Kaymakamlık ziyaretinin ardından beraberindeki heyetle Şahinler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine giden Şensoy, okulda incelemelerde bulundu.
 
Burada öğrencilerin tarım eğitimi alabilmesi için belirlenen uygulamalı yeni tarım alanları, ülke çapında ve dünyanın çeşitli ülkelerindeki yarışmalar için hazırlanan teknolojik proje tasarımları ve etkinliklerle ilgili bilgi alan Şensoy, okulun proje okulu yapılması için çalışma yürütüldüğünü bildirdi.
 
Daha sonra Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan'ı da makamında ziyaret eden Şensoy, konuk olduğu Ömer Duruk Tesisleri'nde iş insanı Ali Metin Duruk'a eğitime katkılarından dolayı plaket verdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.