BAKAN YARDIMCISI SEZGİN, KİTAP YAZIM ÇALIŞTAYINA KATILDI  
BAKAN YARDIMCISI SEZGİN, KİTAP YAZIM ÇALIŞTAYINA KATILDI

BAKAN YARDIMCISI SEZGİN, KİTAP YAZIM ÇALIŞTAYINA KATILDI

Bakan Yardımcısı Osman Sezgin ve Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Başkent Öğretmenevinde gerçekleştirilen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İmam Hatip Liseleri Meslek Dersi Kitapları Yazım Çalıştayı'na katıldı.

Millî Eğitim Bakanlığınca İstanbul, Bursa, Sivas, Konya ve Ankara'da oluşturulan komisyonlarca hazırlanan ders kitapları ve dijital içeriklerin yazım ve tasarımlarına son şeklini vermek amacıyla yapılan çalıştay, Başkent Öğretmenevinde başladı.
 
12 Ağustos'a kadar devam edecek çalışmalar kapsamında 27 ders kitabı ve 5 eğitim materyali incelenecek ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına sunulacak. 
 
"Kültürün yerel dinamikleri kadar evrensel boyutu da son derece önem arz etmektedir."
Çalıştaya ilişkin yaptığı değerlendirmede ders kitaplarının öğretim programı ile öğrenci arasındaki temel iletişim kaynaklarından birisi olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Sezgin, "Ders kitapları, bir taraftan öğretim programındaki kazanımların gerçekleşmesi için uygulamaya dönük etkinlikleri içerirken diğer taraftan da bu kazanımların belli bir sırayla öğrenciye aktarılmasına yardım etmektedir. Bu nedenle Bakanlığımızca temin edilecek ders kitabı ve eğitim araç gereçlerinin niteliklerinin Türk millî eğitiminin genel amaç ve temel ilkelerine uygun içeriklere sahip olmasının yanı sıra öğrencinin ilgi, istek ve beklentilerini karşılayabilecek etkililikte hazırlanmış olması da önemlidir. Kültürün yerel dinamikleri kadar evrensel boyutu da son derece önem arz etmektedir. Kültür aktarımında kitabın ve yazının ayrı bir yeri vardır." dedi. Sezgin komisyon üyelerine gösterdikleri gayret nedeniyle teşekkür etti. 
 
Genel Müdür Gül ise, "Öğrencilerin kalıcı ve anlamlı öğrenmelerini destekleyecek nitelikte içerikler hazırlamak her zaman önceliklerimiz arasında yer almıştır. Ders kitaplarının niteliğinin artırılması ve içeriğinin zenginleştirilmesi amacıyla gerek Genel Müdürlüğümüzdeki personel gerekse yazım komisyonlarında görevli arkadaşlar, azami gayret göstermektedir. Her bir arkadaşımıza çalışmaları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.