CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, UZMAN VE BAŞÖĞRETMEN UNVANI ALMAYA HAK KAZANAN ÖĞRETMEN SAYILARINI AÇIKLADI  
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, UZMAN VE BAŞÖĞRETMEN UNVANI ALMAYA HAK KAZANAN ÖĞRETMEN SAYILARINI AÇIKLADI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, UZMAN VE BAŞÖĞRETMEN UNVANI ALMAYA HAK KAZANAN ÖĞRETMEN SAYILARINI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenler onuruna verdiği yemekte uzman ve başöğretmen unvanı almaya hak kazanan öğretmen sayılarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınavdan muaf tutulanlarla birlikte toplam 516 bin 974 öğretmenin uzman öğretmen, 66 bin 679 uzman öğretmenin de başöğretmen olma hakkı kazandığı müjdesini verdi.

24 Kasım Öğretmenler Gününde Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve 81 ilin temsilcisi öğretmenleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmenlere kariyer basamakları sınavına ilişkin bir müjde verdi. 
 
Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı sonuçlarına ilişkin bilgileri paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: 
 
"Eğitime ilişkin her reformu, her kararı, uzun istişareler neticesinde, artısını eksisini iyi hesap ederek tasarladık ve uyguladık. Öğretmenlerimizin altmış yıllık hayali olan "Öğretmenlik Meslek Kanunu" da işte bu yaklaşımın bir hasılası olarak ortaya çıkardık. Bu kanunla amacımız; sizler için mesleki gelişiminize katkı sunacak bir kariyer sistemi inşa ederken mali ve sosyal haklarınızı da iyileştirmekti. Kanun, yürürlüğe girer girmez daha önüne arkasına, getirdiği kazanımlara bakmadan, birileri öğretmenlerimizi kışkırtmaya başladı. Tamamı yalan veya yanlış bilgilerle, devletimizle öğretmenlerimiz arasına fitne sokmaya çalıştılar. Boykot çağrıları yaparak Kanun'un getirdiği haklardan öğretmenlerimizin faydalanmasına mani olmak istediler ama öğretmenlerimiz bu kirli oyuna gelmedi. Devletimizin kendilerine sunduğu tarihi fırsata sahip çıkan öğretmenlerimiz, siyaset simsarlarına da gereken cevabı vermişlerdir."
 
Şartları taşıyan öğretmenlerin yüzde 95'inin kariyer sistemine başvurduğunu ifade eden Erdoğan, başvuru yapan öğretmenlerin yüzde 99'unun ise eğitimlerini tamamlayarak sınava girdiğini duyurdu. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kariyer ve geleceklerine sahip çıkan öğretmenlere teşekkür
Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
"Lisansüstü eğitim yapmış olan 94 bin 863 öğretmenimiz ise sınavdan muaf tutulmuştur. Buradan, kariyerlerine ve geleceklerine sahip çıkan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Kanun kapsamında uzman ve başöğretmen unvanı almaya hak kazanan öğretmen sayılarını bugün sizlerle paylaşmak istiyorum. Uzman öğretmenlik sınavına başvuran 432 bin 672 öğretmenimizin 422 bin 368'i sınavda başarılı oldu. Muaf tutulanlarla birlikte toplam 516 bin 974 öğretmenimiz uzman öğretmen olma hakkını kazandı. Başöğretmenlik sınavına başvuran 68 bin 67 uzman öğretmenimizin 66 bin 422'si sınavda başarılı oldu. 257 uzman öğretmenimiz ise doktora eğitimini tamamladıkları için sınavdan muaf olmuşlardı. Böylece 66 bin 679 uzman öğretmenimiz başöğretmen olma hakkını kazandı. Gerek kışkırtmalara prim vermedikleri gerekse gösterdikleri üstün başarıdan ötürü uzman öğretmenlerimiz ve başöğretmenlerimizi tebrik ediyorum."
 
Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınav Sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.