MATEMATİK SEFERBERLİĞİ ÇALIŞMALARINA ÖĞRETMENLERDEN YOĞUN KATILIM  
MATEMATİK SEFERBERLİĞİ ÇALIŞMALARINA ÖĞRETMENLERDEN YOĞUN KATILIM

MATEMATİK SEFERBERLİĞİ ÇALIŞMALARINA ÖĞRETMENLERDEN YOĞUN KATILIM

Temmuz 2022'de başlatılan Matematik Seferberliği çalışmaları kapsamında YEĞİTEK Genel Müdürlüğünün yürüttüğü etkinliklere yaklaşık 42 bin öğretmen katıldı.  


"Eğlen, Keşfet, Öğren" sloganını matematik eğitiminde bir ilke hâline getiren Matematik Seferberliği'nde eğitim, yaygınlaştırma ve farkındalık faaliyetleri sürüyor.

 

matematik.eba.gov.tr adresindeki Matematik Dijital Platformu sayesinde tüm öğretmen, öğrenci ve veliler etkileşimli içeriklere, mesleki gelişim çalışmalarına ve ilham veren örneklere kolaylıkla erişebiliyor. YEĞİTEK Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen uluslararası projeler kapsamında, Matematik Seferberliği'ne yönelik bugüne kadar Ankara, Antalya, İzmir, Muğla, Diyarbakır, Bursa, Sinop, Gaziantep, Eskişehir ve Kars'ta yenilikçi matematik öğretimine odaklanan 10 yüz yüze çalıştay düzenlendi. Ayrıca Sakarya, Çorum ve Şanlıurfa İl Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından düzenlenen 3 Matematik Seferberliği çalıştayı ise YEĞİTEK Genel Müdürlüğünden katılan eğitmenlerle desteklendi. 46 çevrim içi seminer ve konferans yapıldı.  19 bin 282'si eTwinning il koordinatörlerinden olmak üzere Matematik Seferberliği saha yaygınlaştırma çalışmalarıyla toplam 22 bin 907 öğretmene ulaşıldı. Bu kapsamda ayrıca İllerde proje koordinatörleri tarafından 415 etkinlik gerçekleştirildi. Böylece 46'sı çevrim içi ve 13'ü yüz yüze olmak üzere düzenlenen toplam 59 etkinlikle 2022 yılı Temmuz ayından bugüne kadar 41 bin 875 öğretmene ulaşıldı. Bu kapsamda çok sayıda rehber öğretmen kitabı ve senaryo hazırlandı.

 

Matematik Seferberliği'ni destekleyecek nitelikteki eTwinning projesi çerçevesinde geliştirilen iyi uygulamaların matematik platformunda düzenli olarak paylaşılması için seçilen 100 örnek matematik projesi, Kasım 2022 tarihinden itibaren matematik.eba.gov.tr adresi üzerindeki "İyi örnekler" sekmesinde yayımlanmaya başladı. 2-6 Ocak 2023 tarihleri arasında sekizincisi yayımlanan örnek matematik projeleri haftalık olarak paylaşılmaya devam edecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.