MUŞ'TA MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, 177 OKULA KÜTÜPHANE YAPTI  
MUŞ'TA MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, 177 OKULA KÜTÜPHANE YAPTI

MUŞ'TA MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, 177 OKULA KÜTÜPHANE YAPTI

Muş'ta "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında meslek lisesi öğrencileri, atölyede ürettikleri malzemelerle merkezde ve köy okullarında kütüphane oluşturdu.

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okulda aldıkları eğitimin yanında meslek de öğreniyor. Üretimleriyle döner sermayeden pay alıyor.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan ve Millî Eğitim Bakanlığınca yürütülen "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi çerçevesinde Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, kütüphanesi olmayan 177 okulun kütüphanesini yapmak için harekete geçti.
 
Kentte 1952'de kurulan ve bu yıl yaklaşık 1 milyon lira ciro yapan meslek lisesinin öğrencileri, atölyede kütüphaneler için masa ve kitaplık üretti.
 
Yapılan rafları kamyonetlere yükleyen öğrenciler, en ücra dağ köylerine kadar giderek okullarda kütüphane oluşturdu.
 
Kütüphanelerin malzemeleri okulun atölyesinde hazırlandı ve 177 okula gönderilerek montajı yapıldı, kitapları dağıtıldı. 
 
Atölyede çalışan lise öğrencisi Süleyman Kaya, "Kütüphane kurduğumuz okullarda minik öğrenciler mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. Kilometrelerce yol katederek kütüphanesi olmayan okullara kütüphane kuruyoruz." diye konuştu.
 
"Hayalimden daha iyisi"
Okuluna kütüphane yapılan 3. sınıf öğrencisi Cemre Seyhan da "Ağabeylerimiz sayesinde okulumuzda kütüphanemiz oldu. Onlara çok teşekkür ederiz. Ben hayalimde sadece kitap rafları olan kütüphane hayal etmiştim. Burada renkli masa ve sandalyeler de var. Hayalimden daha iyisi." dedi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.