ÖĞRENCİ/ÖĞRETMEN DESTEK SİSTEMİ, BİR AYDA 15 MİLYONU AŞKIN KULLANICI SAYISINA ULAŞTI  
ÖĞRENCİ/ÖĞRETMEN DESTEK SİSTEMİ, BİR AYDA 15 MİLYONU AŞKIN KULLANICI SAYISINA ULAŞTI

ÖĞRENCİ/ÖĞRETMEN DESTEK SİSTEMİ, BİR AYDA 15 MİLYONU AŞKIN KULLANICI SAYISINA ULAŞTI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 13 Ekim'de hizmete açılan Öğrenci/Öğretmen Destek Sistemi'ne (ÖDS) bir ay gibi kısa bir süre içinde 15 milyonu aşkın kullanıcı tarafından erişildiğini söyledi. 


Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer; ÖDS'nin öğretmen ve öğrencilerden tam not aldığını ifade ederek "Öğrenci, öğretmen ve mezunlara açık olan bu sisteme bir ay gibi kısa süre bir içinde 15 milyonun üzerinde kullanıcı erişim sağlayarak bu imkândan istifade etti."

 

ÖDS'nin ilk bir ayda en çok okul dersleri ve ödevler için kullanıldığını kaydeden Özer, "Okul dersleri için kullanım sayısı 2 milyonu geçti, 1 milyon 200 bine yakın ise ödev yapıldı. LGS hazırlık için yaklaşık 220 bin, DYK için 200 bin, YKS hazırlığı için de 120 bin giriş sayısına ulaşıldı. Öğretmenler ise sistem üzerinden yaklaşık 80 bin ödev gönderdi ve 9 milyon soru ÖDS üzerinden çözüldü." bilgisini paylaştı.

 

ÖDS'yi kullanan mezunların sayısının da giderek arttığına işaret eden Bakan Özer, "Bugüne kadar 7 bin 400 mezun, 'YKS Hazırlık Modülü'nü kullandı." dedi.

 

Tüm öğrenciler için dijital teknolojiler kullanılarak bireyselleştirilmiş bir destek mekanizması sunan ÖDS'nin öğrenci, öğretmen ve mezunlarca çok beğenildiğini belirten Bakan Mahmut Özer, "ÖDS'yi kullananların sayısı her geçen gün artıyor. Milyonlarca kullanıcı, zaman ve mekân sınırı olmaksızın yüzlerce ders anlatım videosu, soru çözümü ve ders kitabına ulaşabiliyor." dedi.

 

Bakan Özer, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için okul dersleri ya da sınav hazırlığında desteğe ihtiyaç duyan herkesin yanında olduklarını vurguladı.

 

Öğretmenler sisteme MEBBİS, öğrenciler EBA, mezunlar ise e-Devlet şifrelerini kullanarak ods.eba.gov.tr adresinden giriş yapabiliyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.