ÜNLÜ RESSAMLARDAN ESİNLENEN ÖĞRENCİLER, ATIKLARDAN TASARIMLAR YAPIYOR  
ÜNLÜ RESSAMLARDAN ESİNLENEN ÖĞRENCİLER, ATIKLARDAN TASARIMLAR YAPIYOR

ÜNLÜ RESSAMLARDAN ESİNLENEN ÖĞRENCİLER, ATIKLARDAN TASARIMLAR YAPIYOR

Trabzon'daki ilkokul öğrencileri, başka il ve ülkelerdeki arkadaşlarıyla buluştukları çevrim içi ortamda dünyaca ünlü ressamların eserlerinden ilham alarak atık malzemelerden kendi tasarımlarını oluşturuyor.


Trabzon'da Ce-Zi-Ne Kardeşler ve Hızırbey Ülkü İlkokullarındaki öğretmenler öncülüğünde hayata geçirilen "Tüketen Dünya Dönüşen Sanat" adlı eTwinning projesi kapsamında öğrencilerin dünyaca ünlü sanatçıları tanımaları ve atık malzemelerin geri dönüştürülebilir olduğunun farkına varmaları hedefleniyor.

 

Trabzon'un yanı sıra Muğla, Ordu, Kocaeli ve Zonguldak ile Hırvatistan, Romanya ve İtalya'dan da 8-9 yaş grubu toplam 112 öğrencinin katıldığı projede belirli aralıklarla çevrim içi olarak Vincent Van Gogh, Giuseppe Arcimboldo, Vasili Kandinski, Yayoi Kusama gibi dünyaca ünlü ressamların eserleri inceleniyor, ardından da fikir alışverişinde bulunuluyor.

 

İnceledikleri ressamların eserlerini atölyelerinde atık malzemelerle yaparak kendi tasarımlarını oluşturan öğrenciler, hem atıkların kullanılması konusunda farkındalık oluşturuyor hem de hayal güçlerini geliştiriyor.

 

Atık malzemelerden enstrümanlar da yaparak çalan öğrenciler, yazıp besteledikleri "Çöp atma çevrene, kirletme dünyayı. Dönüştür eskiyi, güzelleştir çevreni." rap şarkısıyla hem eğleniyor hem de atık malzemelerin değerlendirilmesine dikkat çekiyor.

 

Atık malzemelerle Van Gogh'un "Ayçiçekleri" tablosunu yapan 3. sınıf öğrencisi Gizem Tüfekçi, proje sayesinde ressamları tanıdığını söyledi.

 

Tüfekçi, "Resim yapmayı seviyorum ve ressamları tanımak hoşuma gitti." dedi.

 

Çınar Karagöz, Giuseppe Arcimboldo'dan esinlenip meyveleri kullanarak kendi portresini yaptığını anlattı. Karagöz çalışmada muz, soğan ve fasulye kullandığını belirtti.

 

Zeynep İkra Aksaç ise Van Gogh'un tablosundan esinlendiği çalışmasında kullanılmış gazete kağıtları gibi atık malzemeleri boyayıp üzerine tuz ve şeker dökerek tasarım yaptığı belirtti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.