"YAYALAR KIRMIZI ÇİZGİMİZ"  

"YAYALAR KIRMIZI ÇİZGİMİZ"

"Önce Yaya" trafik güvenliği uygulamaları kapsamında  okullarda trafik kuralları farkındalık etkinliği olarak düzenlenen "Yayalar Kırmızı Çizgimiz" Programına, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk  ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldı. Bakan Selçuk: "Geleceği çok daha umutla,  mutlulukla bekliyoruz; trafik kuralları konusunda her geçen gün çok daha güzel noktalara geliyoruz." dedi.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla "Yayalar Kırmızı Çizgimiz" Programı, Türkan Yamantürk İlkokulunda gerçekleştirildi.
 
Programa, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Ankara Valisi Vasip Şahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir de katıldı.
 
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çankaya Türkan Yamantürk İlköğretim Okulunda öğrenciler tarafından karşılandı. Öğrencilerle yakından ilgilenen Soylu ve Selçuk, trafik polisleri tarafından 3'üncü sınıf öğrencilerine verilen "Trafik Eğitimi" dersine de katıldı.
 
 Soylu ve Selçuk, dersin ardından okulun bahçesine kurulan "Mobil Trafik Eğitim Tırı" ile araç parkurunu ziyaret ederek öğrencilerle trafik kuralları üzerine sohbet etti.
 
Millî Eğitim Bakanı Selçuk, İçişleri Bakanlığının "Yayalar Kırmızı Çizgimizdir" programının trafik kurallarının içselleştirilmesi ve kurallara uyulması açısından önemli olduğunu söyledi. Selçuk, Millî Eğitim Bakanlığının projeye her türlü desteği verdiğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Selçuk, "Bugün çocuklarla beraber olduğumuz ve onlarla birlikte etkinlik yaptığımız için anne, babalara, öğretmenlere mesajlarımız olduğu için çok mutluyuz. Geleceği çok daha umutla mutlulukla bekliyoruz; trafik kuralları konusunda her geçen gün çok daha güzel noktalara geliyoruz." ifadelerini kullandı.
 
"Yayalar Artık Trafikte Öncelikli Bir Konuma Geldi"
 
Bakan Soylu da 2018'de yaya öncelikli trafikle ilgili adımların atılmaya başlandığını hatırlatarak TBMM'de buna ilişkin kanun çıkarıldığını, trafiğin yaya öncelikli olacağına ilişkin karar alındığını söyleyerek "Türkiye'de yayalar da artık trafikte öncelikli bir konuma geldi." dedi.
 
Bu kapsamda çalışmalara devam edildiğini ifade eden Soylu, "2018'de bu kanun çıktı. 2020'nin sonuna kadar trafik kazalarından kaynaklanan yaya ölümlerinde 516 az can kaybı oldu. Bunu çok daha büyük rakamlara çıkarmak istiyoruz." şeklinde konuştu.
 
Yayaların da uyması gereken kurallar bulunduğunu, çizgilerinin olmadığı yerde yola ani çıkılmasının trafik kazasına yol açtığını vurgulayan Soylu; levhaların olduğu yerlerde, okul, hastane, yaya geçitlerinde, kavşaklarda üstünlüğün yayalarda bulunduğunu kaydetti.
 
Soylu, "Kurallar çok basit. Eğer kuralları uygularsak hedefimiz sıfır can kaybıdır." ifadesini kullandı.
 
Konuşmaların tamamlanmasının ardından Soylu ve Selçuk, öğrencilerle okul önündeki yaya geçidini kırmızıya boyadı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.