BİLİM OTOBÜSÜ, AFET BÖLGESİNDE ÇOCUKLARLA BULUŞTU  
BİLİM OTOBÜSÜ, AFET BÖLGESİNDE ÇOCUKLARLA BULUŞTU

BİLİM OTOBÜSÜ, AFET BÖLGESİNDE ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Türkiye'nin dört bir yanına bilim ve teknoloji ulaştırmak için hayata geçirilen Mobil Bilim Merkezi, bu kez deprem bölgesinde çocuklarla buluştu.


Özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan ve bilim merkezlerine gitme imkânı bulunmayanlar için engelleri ortadan kaldıran ve bilim ve teknolojinin öğrenci ve öğretmenler başta olmak üzere toplumun daha geniş kesimlerine ulaştırılmasını hedefleyen Mobil Bilim Merkezi projesinde matematik, fizik, biyoloji, astronomi, coğrafya konuları etkileşimli hâle getirildi.

 

Uzay terazisi, meteoroloji istasyonu, interaktif topoğrafya, plazma küresi gibi toplam 35 deney seti, bu setlere ek olarak farklı eğitsel filmlerin 180 derece eksende izlenmesine imkân veren mobil bir planetaryumun da bulunduğu Bilim Otobüsü, bu kez afet bölgesindeydi.

 

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir video paylaşan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "'Bilim Otobüsü'müz afet bölgesinde çocuklarımızla buluştu. Evlatlarımız bilimin merak uyandırıcı atmosferini akranlarıyla keşfetti, eğlendi. Her şey onlar için, ülkemiz için..." ifadelerini kullandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.