ULUSLARARASI ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ ZİRVESİ  


ULUSLARARASI ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ ZİRVESİ


 
Erken çocukluk eğitiminin yaygınlaştırılması ve niteliğinin artırılması, Türkiye'nin son yıllardaki en öncelikli eğitim politikaları arasında yer almaktadır. Bu kapsamda, 9-10 Şubat 2023 tarihlerinde İstanbul'da okul öncesi eğitim alanında hayata geçirilen çalışmalar ile "2023 erken çocukluk eğitimi vizyonu"nun ele alınacağı, Millî Eğitim Bakanlığı ve UNICEF iş birliğiyle "Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Zirvesi" düzenlenecektir.
 
Gerçekleştirilecek zirveye ülkelerin eğitim bakanları, erken çocukluk eğitiminde erişim, kalite ve kapsayıcılık alanlarında çalışmaları bulunan akademisyenler, uluslararası kuruluş ve STK temsilcileri ve eğitim uzmanları katılım sağlayacaktır. Zirvenin açılış töreni, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve UNICEF'in Türkiye Temsilcisi Regina De Dominicis tarafından yapılacaktır.
 
Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Zirvesi kapsamındaki ilk panel, Millî Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER moderatörlüğünde diğer ülkelerden gelen eğitim bakanlarının katılımıyla "Erken Çocukluk Eğitimi Politikaları" teması bağlamında gerçekleştirilecektir. 
 
Zirvedeki diğer paneller ise "Erken Çocukluk Eğitiminde Fırsat Eşitliği Bağlamında Erişim ve Finansman" ile "Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Kapsayıcılık" konularında olup, konunun uzmanı akademisyenlerin katılımı ile düzenlenecektir.
 
Zirve Programına ulaşmak için tıklayınız.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.